Александър Симов, БСП:  Кирил Петков е длъжен да потърси подкрепа за правителството

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Последният месец слушах много анализатори, които казваха, че коалицията ще се разтресе поради някаква идеологическа причина, а тя се разтресе заради най-баналното нещо на земята – пари. Това е големият проблем“, каза  депутатът от БСП Александър Симов в „Денят започва с Георги Любенов“. 

Симов смята, че Кирил Петков е длъжен да потърси подкрепа за правителството.

„Трябва да се намери подкрепа и да продължи животът на това правителство. Ако не стане, отиваме на избори“, добави той.

Според него стратегическият въпрос, който ще покаже има ли живот в управлението е приемането на актуализацията на бюджета. Ако няма мнозинство, което да подкрепи актуализацията на бюджета, тогава няма смисъл да се продължава. 

Относно позицията на ИТН, които заявиха, че ще гласуват само социалния пакет Симов коментира: „Според мен тази логика е дефектна - гласуваме социалния пакет, но другото не. Защото социалният пакет е добър, но другата част от бюджета е мястото, откъдето идват парите за този пакет“. 

„Ако след като бъдат гласувани оставките на 4-мата министри и няма кворум за нови такива, тогава трябва да търсим други варианти, един от които е оставката на правителството“, каза депутатът от БСП.

Той допълни, че не вижда възможност за друго управление.  Ако то бъде създадено на сила между ГЕРБ, ДПС, ИТН, „Възраждане“, то няма да е легитимно правителство и изборите ще бъдат по-добър вариант. 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад